De laatste jaren is kinderhandel in Bangladesh toegenomen, mede als gevolg van de COVID-19-pandemie. Samen met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werkt Terre des Hommes aan een programma om de toename van kinderhandel voor seks of arbeid tegen te gaan.
Landenmanager Bangladesh
Mensenhandel en specifiek kinderhandel zijn gegroeid tijdens de pandemie. Tegelijkertijd verslechterde het vangnet juist, het systeem dat mensenhandel signaleert en zorgt voor verwijzing en hulpverlening aan de slachtoffers. In Bangladesh werken Counter Trafficking Committees (CTC) die op lokaal niveau slachtoffers van kinderhandel identificeren en zorgen voor verwijzing naar de juiste hulpverlening. De aanhoudende beperkingen tijdens COVID-19 maakten het moeilijk om slachtoffers persoonlijk te ontmoeten en te ondersteunen. Voor online hulp misten de CTC's de middelen, kennis en vaardigheden om slachtoffers bij te staan. Slachtoffers van kinderhandel bleven zo onzichtbaar en verstoken van de hulp die ze nodig hadden. Met ons project creëren we bewustzijn bij meisjes, jongens en jonge vrouwen over de risico's van kinder - en mensenhandel in de nasleep van de COVID-19 pandemie. We stimuleren de bevolking om mensenhandel te rapporteren met behulp van digitale tools. De CTCs hebben geleerd hoe ze online meldingen kunnen doen. Slachtoffers worden gemotiveerd niet alleen aangifte te doen maar ook hulp te zoeken, zoals psychosociale begeleiding. |
In dit project zet Terre des Hommes een meldings- en verwijzingssysteem op voor alle gevallen van kinderhandel, seksuele uitbuiting en arbeid van kinderen in Bangladesh.
We pakken kinderhandel in Bangladesh aan door:
In onze strijd tegen kinderhandel in Bangladesh hebben we in 2022 veel bereikt:
Dankzij de steun van onze donateurs, vrijwilligers en partners hebben we in de afgelopen vijf jaar veel bereik…
Met zijn eerste diploma op zak zou de 19-jarige Rakib uit Bangladesh gaan studeren aan de universiteit. Maar h…