Narin (12) werd slachtoffer van een kindermisbruiker op reis

kind en vader houden hand vast
Cambodja Siem Reap programma terres des hommes Onze campagne richt zich op kindersekstoerisme in Cambodja Seksueel misbruik van kinderen in Cambodja is een groot risico. Dit misbruik vindt op verschillende manieren plaats. Er zijn de veelal westerse buitenlanders die kinderen misbruiken en zich daarom voordoen als ÔgoeddoenersÕ. Ze ÔgroomenÕ de kinderen, leggen met hen en hun families contact en geven geld, aandacht en giften. Deze kindermisbruikers onderhouden vaak een langdurig contact en keren met regelmaat naar Cambodja terug. Er is daarnaast een sterke groei van Aziatische reizigers en toeristen, uit China voorop. Aziatische reizigers hebben een andere modus operandi. Zij zoeken naar kinderen via tussenpersoon (de zgn middle men). Politie en justitie ontkenden het tijdens ons bezoek, maar er is volgens onze lokale partnerorganisatie wel degelijk sprake van schimmige bordelen waar kinderen worden ge‘xploiteerd en aangeboden. Tot slot is er sprake van domestic violence en geweld tegen kinderen. Het gaat om misbruik en verkrachting door mensen uit de buurt, uit de omgeving en/of familie. Onze social workers hebben hier zeker mee te maken en hebben deze slachtoffers in behandeling, maar dit is niet waar we onze campagne in Nederland specifiek op richten. We werken samen met lokale organisaties en hebben een programma opgezet waarin we actief speuren naar personen die zich verdacht gedragen ten opzichte van kinderen. Lokale informanten en onderzoekers speuren naar verdacht gedrag, trachten deze verdachten en hun slachtoffers te identificeren en delen deze informatie met politie en justitie. Primaire doel voor Terre des Hommes is het stoppen van eventueel misbruik en het redden van het kind. Naast het onderzoeksteam hebben we maatschappelijk werkers die slachtoffers en hun families bijstaan (social workers team) en is er juridische bijstand voor hulp en advies tijden bijvoorbeeld het strafproces (legal assistance team). Ons programma behelst een meldpunt in de vorm van een hotline, waar iedereen melding kan doen van verdachte situaties en misbruik. Er is samenwerking met politie en justitie op gebied van aanpak van de daders. Er zijn voorlichtingsactiviteiten voor ouders en in wijken. Seksueel misbruik geldt als een taboe in Cambodja en er zijn veel vooroordelen tov de slachtoffers en hun familie. foto: ARIE KIEVIT

Narin is 12 jaar oud. Hij heeft een blinkende fiets waarop hij vrolijk rondrijdt door de straten van zijn woonplaats Siem Reap in Cambodja.

Maar schijn bedriegt. Die fiets kreeg hij van een Amerikaanse toerist. Een man die mooie spullen voor hem kocht, hem mee uit eten nam en zijn familie steunde met geld. Een man die ook de toen 10-jarige Narin lange tijd seksueel misbruikte.

Gelukkig werd het misbruik ontdekt en werd de man gearresteerd.

(Seksueel) Kindermisbruik op reis: Omgaan met een vreselijke ervaring

Nu wordt Narin begeleid door een maatschappelijk werker die hem leert om te gaan met die vreselijke ervaring. Ook zijn familie krijgt hulp om er voor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

Narin wil kapitein worden op een boot. Met de begeleiding die hij krijgt, werkt hij hard aan zijn vertrouwen. Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen om zijn droom te verwezenlijken.

Steeds meer seksuele uitbuiting door westerse toeristen

Kinderen in landen als Cambodja, Thailand en Indonesië krijgen steeds vaker te maken met seksuele uitbuiting door westerse toeristen. Dat moet stoppen! Wij strijden tegen kinderuitbuiting. Strijd mee! 

 

kind en vader houden hand vast