

Bestrijding van meisjesbesnijdenis in Tanzania

Een eeuwenoude traditie met pijnlijk diepe wonden
In Noord Tanzania is het normaal om jonge meisjes tegen hun wil te besnijden en te laten trouwen. Het Kuria-volk gelooft dat jonge meisjes volwassen worden als ze hun genitalien voor een deel of helemaal wegsnijden. Dat ze anders geen kinderen kunnen krijgen of niet kunnen trouwen.
Wij strijden voor de bescherming van deze meisjes. Voor aanpassing van dit wrede en gevaarlijke ritueel. Samen met de gemeenschap, samen met de meisjes zelf. Strijd mee.
Wat kun jij doen?
Helpen kan op allerlei verschillende manieren en is gemakkelijker dan je denkt.

Jouw hulp is onmisbaar
Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil voor kinderen. Of je nu je spullen doneert of koopt in onze winkels, vrijwilliger wordt, doneert of een actie opzet.
Samen maken we een wereld van verschil, want gewoon kind zijn gun je toch ieder kind?
Dit doen wij
Onze aanpak heeft effect
Een gemeenschap met meer oog voor de rechten van kinderen, meisjes voorop
We hebben hard gewerkt voor meer bescherming van de meisjes van het Kuria-volk. Het is mooi om te zien dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt in Tanzania. De resultaten zijn veelbelovend.
Wil je meer weten over aanpak, de resultaten of in contact komen met de expert op dit gebied? Lees dan meer op ons (Engelstalige) expertise platform
Facts
Voorlichting
Dertigduizend mensen uit de gemeenschap zijn voorgelicht. Bijna 2500 kinderen namen deel in activiteiten die hun kennis over nadelen van besnijdenis en uithuwelijken vergroten. Ruim zeshonderd meisjes gaan weer naar school.
Alternatieve rituelen
Samen met de dorpshoofden, onderwijzers en ouders bouwen we aan een veilige plek en een ander ritueel om te vieren dat meisjes vrouw worden.
Wetten en regelgeving
Bijna 200 bestuurders zijn getraind in beter naleven van wetten tegen besnijdenis en uithuwelijken.
Meisjesbesnijdenis
522 meisjes hebben we tijdens het ‘besnijdenis-seizoen’ kunnen opvangen en kunnen behoeden voor dit wrede ritueel.
Handtekeningen
Veertig dorpshoofden hebben met hun handtekening beloofd geen besnijdenissen meer te houden. 130 Maatschappelijk werkers hebben meer kennis over genitale verminking en de gevolgen.