

Aanpak kinderhandel Bangladesh

Mensenhandel en specifiek kinderhandel zijn gegroeid tijdens de pandemie.
Wat kun jij doen?
Helpen kan op allerlei verschillende manieren en is gemakkelijker dan je denkt.

Jouw hulp is onmisbaar
Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil voor kinderen. Of je nu je spullen doneert of koopt in onze winkels, vrijwilliger wordt, doneert of een actie opzet.
Samen maken we een wereld van verschil, want gewoon kind zijn gun je toch ieder kind?
Dit doen wij
Aanpak
In dit project zet Terre des Hommes een meldings- en verwijzingssysteem op voor alle gevallen van kinderhandel, seksuele uitbuiting en arbeid van kinderen in Bangladesh.
Wil je meer weten over aanpak, de resultaten of in contact komen met de expert op dit gebied? Lees dan meer op ons (Engelstalige) expertise platform.
We pakken kinderhandel in Bangladesh aan door:
Servicecentrum
Het opzetten van een one-stop digitaal servicecentrum voor het melden en doorverwijzen van zaken van mensen- en kinderhandel voor seks of arbeid.
Training van hulpverleners
Training van onder andere CTC-leden en leerkrachten in het gebruik van de nieuwe online en mobiele tools voor het rapporteren en verwijzen van gevallen van mensen- en kinderhandel.
Coördinatie van bestaande initiatieven
Voor een goede afstemming van alle initiatieven die mensenhandel moeten tegengaan, werken Terre des Hommes en het Amerikaanse departement voor de bestrijding van mensenhandel (TIP Office) nauw samen met de Amerikaanse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking USAID en de Amerikaanse ambassade in de hoofdstad Dhaka.

Resultaat
Onze aanpak werkt
In onze strijd tegen kinderhandel in Bangladesh hebben we in 2022 veel bereikt:
- het servicecentrum is opgezet en heeft inmiddels 610 gebruikers; 26 organisaties hebben zich aangesloten bij het servicecentrum
- 80 gevallen van kinderhandel zijn gemeld via het systeem; alle slachtoffers zijn verwezen naar de juiste hulpverlening
- 184 CTC-leden en 600 hulpverleners zijn getraind
- 190.000 mensen zijn bereikt in de bewustwordingscampagne
- 248 jongens en meisjes hebben meegewerkt aan bewustwordingsactiviteiten in school