De aangekondigde bezuiniging van meer dan 2,4 miljard euro per jaar op de Nederlandse uitgaven voor ontwikkeli…
Het afgelopen jaar heeft Terre des Hommes zich volop ingezet om deze kinderen te beschermen, ondersteunen en h…
Onderwijs is een belangrijk kinderrecht: het is de basis voor de ontwikkeling van ieder kind. Kinderen die toe…
Dankzij de steun van donateurs, de samenwerking met (bedrijfs)partners en de inzet van vrijwilligers en medewe…
Dankzij de steun van onze donateurs, vrijwilligers en partners hebben we in de afgelopen vijf jaar veel bereik…
Bij de aardbeving in Turkije en Syrië van maandag 6 februari zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere…
Lockdown, avondklok en schoolsluitingen. Ook in 2021 had de COVID-19 pandemie de wereld in haar greep. En dat…
De burgeroorlog in Syrië duurt al meer dan 10 jaar. Terre des Hommes, als onderdeel van het Syria Joint Respon…
2020 is zonder twijfel het jaar van de coronapandemie. En toch is er veel om trots op te zijn!
Kwetsbare kinderen lopen nog meer risico op uitbuiting in deze coronacrisis dan normaal. Veel kinderen kunnen…
Samen maken we het verschil, een passende titel voor ons jaaroverzicht 2019. Trots zijn wij op de behaalde res…
Syriërs kampen met een tekort aan voedsel, water en gezondheidszorg. Veel ontheemden leven in kampen of ondermaatse opvangcentra, zonder bescherming tegen extreme weersomstandigheden, goede hygiëne en het risico op geweld.
Terre des Hommes is al lang aanwezig in Syrië, met name sinds 2017, waar we humanitaire hulp bieden aan de meest kwetsbare kinderen en hun families. Na de aardbeving die Syrië in 2023 trof, hebben we geld uitgedeeld aan families om in hun onmiddellijke behoeften te voorzien, en we hebben psychologische ondersteuning geboden aan kinderen en verzorgers, zodat ze hun emoties konden uiten en strategieën konden ontwikkelen om met de traumatische ervaring om te gaan.
Momenteel bieden we gezondheidszorg aan volwassenen en kinderen met een beperking, inclusief speciale diensten zoals psychotherapie, hulpmiddelen, zoals rolstoelen en orthopedische materialen. We rusten ook zorgprofessionals uit, zodat ze tekenen van uitbuiting, misbruik en trauma bij hun jonge patiënten kunnen herkennen.
" Het leven... glimlacht terug naar mij, ik had bijna de hoop verloren. Ik weet niet hoe ik mijn vreugde en dankbaarheid moet uiten. Het gaf me mijn vertrouwen terug, het gaf me weer hoop.”
Met deze ontroerende uitdrukking, gemengd met tranen, gaf een deelnemer aan het project uiting aan zijn vreugde. De deelnemer kwam het revalidatiecentrum in Aleppo binnen terwijl hij leed aan een dwarslaesie aan de linkerkant als gevolg van een hersenbloeding door direct trauma tijdens de oorlog.
Miljoenen kinderen uit Syrië groeien op met oorlog. Velen zijn gevlucht voor het geweld en zijn extreem kwetsbaar geworden. Ze lopen extra risico. Niet alleen voor uitbuiting, maar ook voor misbruik, verwaarlozing en geweld. Vaak hebben deze kinderen onaangename dingen meegemaakt. Ze missen hun normale leven. Hun school. Hun vrienden.
Het is belangrijk dat ze goed beschermd en geholpen worden. Trauma's die onbehandeld blijven, veroorzaken later grote problemen.
We richten veilige ruimtes in voor kinderen om deel te nemen aan recreatieve en educatieve activiteiten, terwijl ze toegang hebben tot uitgebreide psychosociale zorg, die ons ook helpt om meer risicogevallen te identificeren en aan te pakken.
We voeren ook gemeenschapsinitiatieven uit om het bewustzijn over kinderarbeid, mensenhandel en misbruik te vergroten en kinderbescherming te bevorderen.
In Syrië nemen we een standpunt in om kwetsbare kinderen die gevlucht zijn voor oorlog te beschermen en te helpen. Help mee.
Sinds het begin van het conflict in Syrië bieden we hulp aan kwetsbare kinderen. De crisis heeft 2,1 miljoen kinderen van school gestuurd. Nog eens 1,3 miljoen kinderen lopen het risico om uit te vallen.
Scholen zijn onbruikbaar, hetzij door schade, ontoegankelijkheid of het gebruik ervan als opvang. Dit heeft geleid tot overvolle klaslokalen en dwong meer dan een miljoen kinderen om naar scholen met dubbele diensten te gaan, wat hun academische prestaties beïnvloedde.
Kinderen die niet naar school gaan, worden geconfronteerd met een veelheid aan barrières voor kwalitatief onderwijs. Dit omvat kinderarbeid, kindhuwelijken, kinderuitbuiting, gebrek aan identificatie, geweld op scholen, bezwaren van ouders en de cumulatieve psychologische tol van de aanhoudende crisis en uitgebreide ontheemding.
Daarom rehabiliteren we scholen om ervoor te zorgen dat ze toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor kinderen met een beperking. We distribueren ook schoolartikelen en financiële steun, om ervoor te zorgen dat kinderen naar school kunnen.
En we organiseren cursussen om leraren te begeleiden bij inclusief onderwijs, om kinderen met een beperking te ondersteunen, met de nadruk op een inclusieve onderwijsaanpak voor gehandicapte kinderen.
In noodsituaties werken we bijna altijd samen met andere organisaties. Zo kunnen we onze noodhulp zo snel mogelijk inzetten. Vaak zijn dat plaatselijke organisaties die de omgeving goed kennen.
Een deel van de onze noodhulp activiteiten wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse zaken. In Syrië werken we met nog 4 andere humanitaire hulporganisaties samen binnen de Dutch Relief Alliance. In tijden van nood sta je samen sterker. Strijd mee.
Openingstijden