Kenia is een land met een lager middeninkomen en telt 56 miljoen inwoners, waarvan meer dan 37 miljoen kinderen. Met zijn hoge bevolkings- en armoedecijfers staat Kenia voor allerlei uitdagingen op het gebied van dienstverlening en toegang tot sociale voorzieningen, waaronder goede gezondheidszorg, kwaliteitsonderwijs, voedsel en andere basisvoorzieningen.
Kinderen die in armoede leven zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting, kinderarbeid en kinderhandel, gedwongen huwelijken, misbruik en andere vormen van uitbuiting.
Kinderen staan centraal in ons werk. We helpen kinderen om toegang te krijgen tot onderwijs en het ontwikkelen van vaardigheden, zodat ze uiteindelijk een baan kunnen vinden en een beter inkomen verdienen. Dit vergroot niet alleen hun kansen op een fatsoenlijk en waardig leven, het draagt ook bij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid. En we helpen hen hun stem te laten horen.
Kinderbescherming versterken
We onderwijzen ouders en gemeenschappen. We vergroten de capaciteit van lokale instanties om kinderuitbuiting doeltreffend te voorkomen, op te sporen, te melden en erop te reageren. We werken samen met verschillende partijen om te lobbyen bij de overheid voor de bevordering en bescherming van kinderrechten.
“Ik ben groot voorstander van duurzame ontwikkeling. Uitbuiting van kinderen is zowel een oorzaak als een gevolg van armoede en het versterkt sociale ongelijkheid en discriminatie. Iedereen is verantwoordelijk voor het uitroeien van kinderuitbuiting, maar het begint bij onze leiders en regeringen. Het vereist gecoördineerde actie van de betrokkenen om de onderliggende oorzaken aan te pakken en ervoor te zorgen dat kinderen centraal staan.”
We werken samen met gemeenschappen, de overheid, particuliere sector, maatschappelijke organisaties en kinderen zelf om systematische en structurele oorzaken aan te pakken van kinderuitbuiting. We werken met name aan het terugdringen van seksuele uitbuiting, kinderarbeid en kinderuitbuiting in noodsituaties.
Onze projecten zijn verspreid over diverse regio's in Kenia, waaronder Nairobi, Central (Kiambu), Rift Valley (Nakuru, Kajiado), East (Machakos), Coastal (Kilifi, Mombasa en Kwale), West (Busia), Nyanza (Kisumu, Homabay) en North (Marsabit).
We werken ook op nationaal niveau om te lobbyen en invloed uit te oefenen op beleid en wetten, structuren en systemen die op de lange termijn effect hebben op kinderen. Onze lokale en nationale belangenbehartiging in het land wordt gekoppeld aan regionale en internationale ontwikkelingen en vice versa, voor een betere verantwoording door de verantwoordelijken (overheid) bij de bescherming van kinderen tegen kinderuitbuiting.
Terre des Hommes is:
Openingstijden
Saskia de Vries is woordkunstenaar. Voor Terre des Hommes maakte ze een spoken word met haar visie op ons werk…
Klimaatverandering heeft wereldwijd een alarmerende impact op de levens en bestaanszekerheid van mensen. Mei…
Op 6 februari 2024, Safer Internet Day, zijn wij een campagne gestart voor een veiliger internet voor kinderen…
Wij roepen de Nederlandse overheid en de EU op om in actie te komen tegen online seksueel misbruik van kindere…
Dagelijks worden online meer dan 240.000 afbeeldingen of video’s gedeeld van kinderen die seksueel worden misb…
De Mid-Term Review reflecteert op de voortgang van She Leads nu we halverwege ons 5-jarige programma zijn. Het…
Het internet is een belangrijk onderdeel geworden in het leven van kinderen. Kinderen vormen naar schatting ee…
In 2021 ging het vijfjarige initiatief She Leads van start. Dit programma heeft als doel om de invloed van mei…