

Bangladesh

hulp en hoop
Strijden tegen kinderuitbuiting in Bangladesh
In Bangladesh wonen 150 miljoen mensen dicht op elkaar. Een kwart leeft onder de armoedegrens, en tien procent zelfs in extreme armoede. Vooral in de overvolle steden worden kinderen zwaar uitgebuit. Ze moeten vaak op jonge leeftijd werken om het gezin te onderhouden, worden seksueel misbruikt en verhandeld. Meisjes worden dikwijls gedwongen tot een vroeg huwelijk, wat leidt tot verder misbruik.
Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen in Bangladesh.
Wij zetten ons in Bangladesh in tegen deze kinderuitbuiting. We bieden slachtoffers een veilige omgeving, onderwijs, medische en juridische hulp. Daarnaast lobbyen we bij de overheid en informeren we gemeenschappen over kinderrechten. Rohingya-kinderen en hun families, gevlucht voor het geweld in Myanmar, voorzien we van noodhulp.
Ons werk in Bangladesh
Onderwijs is zeer belangrijk In een land met zoveel armoede. Het biedt kinderen die werken de kans op een beter bestaan. Daarom richten wij ons vooral op het (weer) naar school krijgen van kinderen.
In Bangladesh werken zo’n 7,2 miljoen kinderen, vaak jonger dan 14 jaar, vooral in Dhaka en Chittagong. Velen verrichten gevaarlijk werk in de informele economie, zoals afval ophalen en werken in fabrieken.
Wij bieden deze kinderen vakopleidingen en zetten ons in om hen naar school te krijgen, waar ze recht op hebben. We werken vaak samen met bedrijven voor veiligere werkomstandigheden en onderwijs, en voeren campagne tegen de nadelen van kinderarbeid om uitbuiting te verminderen.
Seksuele uitbuiting
Bangladesh worden bijna 30.000 meisjes seksueel uitgebuit, velen in bordelen, maar ook op straat en online. Bangladesh kent 18 officiële rosse buurten; kinderen die daar opgroeien, komen vaak in de prostitutie terecht.
Wij bieden slachtoffers medische, juridische en educatieve hulp, en de kans op ander werk. Samen met bedrijven en de overheid wordt gewerkt aan betere online bescherming en voorlichting om seksuele uitbuiting te voorkomen.
Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in Bangladesh
In Bangladesh is praten over seks en seksualiteit taboe. Dit leidt tot problemen zoals kindhuwelijken, vroege zwangerschappen en seksueel misbruik.
Wij bieden kwetsbare groepen zoals getrouwde meisjes en meisjes uit de Dalit-kaste medische steun, advies over veilig vrijen en weerbaarheidstrainingen. Tevens zetten wij ons in voor mentaliteitsverandering via voorlichting om deze problemen uit te bannen.
Kinderhandel en onveilige migratie
Zwervende en gevluchte kinderen in Bangladesh lopen een hoog risico op mensenhandel.
Wij bieden deze kinderen een veilige plek en werken samen met politie, advocaten, rechters en de overheid om kinderhandel te bestrijden en wetten ertegen te maken.
Contact
Kantoor Bangladesh
Road No-11, Dhanmondi,
Dhaka-1209 20 1e verdieping
Bangladesh
India
+88-(0)2-48110265
bangladesh@tdh.nl
Openingstijden
Maandag t/m Zaterdag 08:00 – 17.00
