Je valentijn hoort je niet te dwingen om dingen te doen die je niet wil doen

Miljoenen kinderen wereldwijd worden seksueel uitgebuit. Zij lopen gevaar op straat, online, of zelfs thuis. Volgens schatting zijn op elk moment van de dag 750.000 mannen online op zoek naar seks met minderjarigen. Kinderen zijn extra kwetsbaar op plaatsen waar geweld dagelijks voorkomt en waar veel armoede is. Zeker als er weinig volwassenen zijn die bescherming bieden. Vooral meisjes lopen risico.
Het is geen valentijnsdag voor de miljoenen kinderen die wereldwijd seksueel worden uitgebuit
Seksuele uitbuiting komt overal voor. In Nederland zijn naar schatting bijna 1.400 minderjarigen jaarlijks het slachtoffer van seksuele uitbuiting door uitbuiters en criminelen. Deze keiharde mensenhandelaren* beginnen soms ‘onschuldig’ met online verleiding maar gaan al snel over tot chantage en bedreiging.
In Oost-Afrika worden kinderen onder valse voorwendselen en zonder geld naar de grote stad gestuurd. Eenmaal daar zijn ze kwetsbaar voor seksuele uitbuiting op straat of in bordelen.
In Azië worden kinderen die als hulp in het huishouden werken vaak ook seksueel uitgebuit. Bovendien zijn er veel kinderen die uit armoede op straat belanden. Zij zijn extra kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Onder andere door toeristen. Ook online is er een levendige markt voor seksuele uitbuiting van kinderen.
*De term hiervoor werd eerst ‘Loverboys’ genoemd. Dat klinkt heel catchy maar deze benaming verbloemt de ernst van het misdrijf want het zijn keiharde mensenhandelaren.

Wat kun jij doen?
Terre des Hommes heeft al tienduizenden kinderen bevrijd uit de handen van misbruikers. Nu de rest nog. Voor deze kinderen teken je dit manifest en strijd je samen met ons tegen seksuele kinderuitbuiting.
Heeft het nut om te tekenen?
Hoe meer mensen tekenen, hoe meer aandacht er is voor deze missie: seksuele uitbuiting moet stoppen! Jouw handtekening laat zien dat Nederlanders zélf om verandering vragen. Door een manifest te ondertekenen brengen jij en duizenden anderen het onderwerp onder de aandacht van de media, de politiek en het bedrijfsleven. Kortom, jouw stem is onmisbaar in onze gezamenlijke strijd tegen kinderuitbuiting.
Help je mee? Zeg NEE tegen seksuele uitbuiting en teken nu het manifest.

Wat doen wij?
In Afrika werken we samen met onze partners aan betere controle en beschermende wetten. Slachtoffers krijgen medische en psychische zorg en we helpen deze kinderen naar school. Via kinderrechten clubs maken we kinderen weerbaar om uitbuiting te voorkomen en kwetsbare families worden gesteund bij het verdienen van een inkomen.
In Azië lopen programma’s waarbij we kinderen steunen met psychosociale en juridische hulp, voorlichting en bescherming.
